Tio måndader av sorg och saknad den 3 juli

Ja det är precis vad det har varit och fortfarande är, en stor sorg och saknad efter min lilla skruttsyster Sonia. Ni som kände henne kan förstå saknaden jag har inom mig dagligen. Ni förstår precis som jag att känslorna aldrig någonsin kommer att försvinna och faktum är att jag vill ha dem kvar. Jag vill aldrig glömma hur det känns att dö lite inombords, för om jag skulle glömma skulle jag inte kunna agera på allt som känslorna väcker. Förhoppningsvis kommer de driva mig framåt i stället för att få mig att stå still. Att leva lite helt enkelt.


Här om veckan satt jag och pratade med min vän Milla om vad som gör oss lyckliga. Milla berättade om det som fyller henne med glädje och jag berättade vad lycka är för mig just idag, här och nu. Vi lyssnade på varandra och grät lite tillsammans, både av glädje och sorg. Milla är en av de vänner som inte är rädd att prata med mig om min syster, hon betydde så enormt mycket för henne också. Milla kan ringa och säga att nu Vania har jag för första gången sedan jag och Sonia var och tränade på Friskis satt på mig träningstoppen och tagit mig dit. Jag känner att Sonia är stolt över mig och är glad för min skull. Precis så vill jag att det alltid ska vara, att Sonia är den lilla rösten i huvudet som gör att någon tar sig i kragen, vågar, riskerar och gör allt det där tokiga som de kanske inte skulle våga annars. Jag är också stolt över Milla, självklart, hon är fantastisk i allt hon gör och den person hon är! Jag är stolt över många av mina vänner, de som väljer att kämpa och de som ger av sig själva var eviga dag, jag älskar er alla!


Åter till lyckan som vi då pratade om. Jag promenerar mycket i min ensamhet, lyssnar på musik, gråter både högljutt och tyst. Jag skrattar, jag ler, andas in alla dofter och minns. Jag minns vår barndom tillsammans när jag går mina promenader där vi alla gått - mamma, pappa, Monia, jag och Sonia. Jag brukar prata med Jojis och fråga om hon känner hur gott det doftar, om hon minns stigen, promenaderna till Himlabacken, pulkafärderna som kunde ha slutat med brutna ben men inte åsamkade oss mer än något litet blåmärke. Allt är så bekant, varenda sten, stig, brygga och tall väcker minnen i mig. Dessa minnen skapar vemod så jag gråter och förbannar att hon inte får vara här och skapa fler minnen till sitt egna mentala bibliotek. Mitt i allt detta skänker minnena också mig en stor glädje och lycka just av den anledningen att jag faktiskt har dem och kan ta fram dem och omsluta dem. Det är mina och er andras minnen av saker ni gjort med Sonia, upplevt med henne som gör att hon faktiskt lever kvar, så mina minnen ska aldrig, aldrig ta slut!!! Eftersom vi är födda och uppvuxna på samma ställe där jag bor kvar idag blir jag ledsen när de river och bygger nytt på de ställen vi vandrat och gått, jag är så rädd att glömma hur det såg ut förut. Helst vill jag springa fram till grävskoporna och skrika nej, ni förstör mina minnen. Sedan kommer jag ihåg att allting fortsätter, livet går vidare, det är dags att leva och vara lycklig!!!

För att avsluta riktigt härligt vill jag såhär en dag innan gratulera min kusin Kari och min vän Nettan som båda fyller år i morgon. Grattis!



Kommentarer
Postat av: Eva

Vad fint du skriver. Och vilken underbar bild, så vacker hon är! Sköt om dig! Pössar

2009-07-03 @ 09:32:46
Postat av: yamamilla

Åh.. åh.. Vania, min söta lilla Vania. Våra minnen kommer alltid att finnas med oss

2009-07-05 @ 01:34:04
Postat av: Glitterblomma

Skickar en varm stor fin tanke..kan itne föreställa mig, inte i min vidaste fantasi hur det känns. Syster har jag, en älskade sådan...

Berörs ju så enormt av det du skriver...

Kramar till dig fina Vania!

Och du..snart ryker nog håret- jag orkar inte med det här burret! Och du fick mig att komma ihåg hur skönt det är med kort ;) Kramar!

2009-07-05 @ 13:05:14
URL: http://glitterblomma.wordpress.com
Postat av: Marie

Minnet av fina Sonia kommer alltid att finnas hos oss som är kvar på vår jord. Älskar dig. Kram

2009-07-05 @ 19:48:15
Postat av: Vicktoria

Vania du skriver så fantastiskt och jag är plötsligt där du är.

Du är en enastående kvinna!



Love!

2009-07-05 @ 23:02:32
Postat av: Glitterblomma

TACK för dina ord hos mig. Så skönt att höra ska du veta! Just så som du skrev, att jag faktiskt visar för mina barn att jag står upp för dem och visar att det här är fel sätt hon blivit behandlad på. Ett sätt JAG som mamma till henne inte accepterar..ingen ska göra såhär och jag ska rycka på mina axlar. SÅ tänkte jag ju när jag beslutade mig. Efter att ha velat fram o tillbaka vad som var bäst. Jag visste ju vad jag ville- men jag vet ju också att familjen jag har att göra med kommer att bli oxgalna om det går så långt att tjejen åker in på förhör. Och det skrämmer, men inte mer än att min dotter blir behandlad på det här sättet. Och det är dessutom JAG som är indragen i det hela...

Kram till dig och stort stort tack för att du är stolt över mig ler Jag suger tacksamt i mig det..

2009-07-06 @ 00:23:23
URL: http://glitterblomma.wordpress.com
Postat av: Lotta

Finaste Vania!

Jag kände aldrig din syster och jag träffade henne tyvärr aldrig. Men genom dina ord kommer hon till liv även för mig. Så härligt med så fina minnen, men så jobbigt att inte kunna skapa nya. Det visar hur viktigt det är att leva i nuet, att ta vara på vardagen och vara tacksam för varje morgon man vaknar och kan välkomna dagen.

Kramar från Lotta

2009-07-06 @ 12:28:14
URL: http://prinsessapavift.blogg.se/
Postat av: Lotta K

massor av kramar till dig <3

2009-07-07 @ 08:12:02
URL: http://lottak.blogg.se/
Postat av: Tess

Den finaste av den finaste o varmaste tanken till finaste Vania! Förstår.. =) kramen

2009-07-07 @ 23:45:25
Postat av: Maria

Saknar henne också så otroligt mycket, tänker på henne massor o kan inte fatta att det snart gått ett helt år sedan jag senast pratade med henne, den bästa vän jag haft. Många kramar till dig

2009-08-03 @ 22:40:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0