Sorg i Norge idag

Igår den 22 juli 2011 klockan tjugo över tre på eftermiddagen inleddes början på ett helvete, på en skärseld för hela norska befolkningen. Anders Behring Breivik verkar i nuläget vara den ensamma ansvariga för attentatet på regeringskvarteret och de många dödsskjutningarna på Utöya där AUF hade sitt årliga sommarläger för ungdommar.

En högerextremist säger de som vet - jag blir föga förvånad. Dessa sjuka individer får ju härja fritt och då vi lever i vår vackra demokrati, måste vi låta avskummen får ha sina åsikter och bedriva verksamheter och sprida sin propaganda. Faktum kvarstår, mänskliga rättigheter och alla människors lika värde måste vara grundpelaren i vårt liv.

Minst 90 döda, 90 barn till någon sörjande förälder, 90 syskon till någon, 90 vänner till någon, 90 medmänniskor som bragts om livet...

Ingenting kommer bli som vanligt i Norge igen, och det ska det inte heller, något sånt här måste stärka folket, få dem att kämpa ännu mer för demokratin, för rätten att få leva sitt liv fri utan fruktan.

Alla dessa ungdommar på Utöya som sprang i panik för sina liv, som gömde sig under sten och träd, som slängde sig ut i havet för att försöka undkomma att bli skjutna, fler kom inte långt. Så många ungdommar som låg på marken och blev brutalt mördade av Anders Behring Breivik, han hade makten över deras liv. En makt som inte var hans att ha men han tog den ändå! Jag förbannar Anders och alla andra människor som anser sig ha rätten att ta andras liv baserat på sjuka värderingar och äckligt rättfärdigande!!!

Min sorg är stor denna dag, mitt hjärta är tungt och all min kärlek och mina tankar går till alla offer, deras anhörgia och hela Norges nation!

Mot Säfsen...

Har varit hemma ett par dagar och lagom hunnit packa om för nästa tripp. Denna gång till paradiset på jorden, en stuga på en udde utanför Säfsen. Styr kosan dit med Marie, hennes tre barn och min dotter såklart. Hoppas på många dagar av sol, fiske, bad, bärplockning, vindrickande, målande och bara-varande.
En sommar för 6-7 år sedan -  såhär härligt brukar vi ha det!

Underbara dagar i Helsingborg

Först vill jag börja med att tacka min dotter Thilde för hennes fina header som hon gjort till mig, jag är verkligen nöjd. Tusen tack!

Igår kom vi hem från Helsingborg efter att ha spenderat en underbar vecka där tillsammans med Ann-Sofie och hennes dotter. Alla fyra landade i Västerås efter en riktigt vidrig färd på sex och en halv timme med SJ utan någon som helst ventilation, men väl hemma var minnet av resan som bortblåst.
Under veckan hade lyxen att få bo i Ann-Sofies systers lägenhet, tusen tack för det Lotta, det kommer jag alltid vara tacksam för. Vi ha även umgåtts med två små söta yorkshireterriers, Moira och Godis som bjudit oss på många skratt under dagarna som varit. Vi har även blivit bortskämda med god mat av Ann-Sofies mamma och man flera gånger så det har verkligen inte gått någon nöd på oss, vi har levt livets glada och lata dagar. Slänger in några bilder och hoppas de talar för sig själva.Stockrosor pryder gatorna i Helsingborg, vackert!


Fina kyrkogårdar som är "öppna" för allmänheten, en inbjudande plats att vara på.
Sommarfötter i den varma sanden vid Gröningens bad.
Sötnos poserar framför kameran!
Skön kväll på stranden med korvgrillning och "saft" till oss båda :)
Helsingör bjöd på den enda regniga dagen - tyvärr.
Vi åt gudomligt god pizza på Pakhuset, rekomenderas varmt.
Många ute och strosade på gatorna i Helsingör regnet till trots.
Sista ljuva dagen på Helsingborgs finaste strand - Gröningen - innan hemfärden till Västerås!

RSS 2.0