Fredag

Sköna fredag
Lata fredag
Soliga fredag
Varma fredag
Fräcka fredag
Lovande fredag

I morgon är det lördag och det kan bara bli bättre!

Grattis min "lilla" tös!

Helt ofattbart att det gått tio år sedan jag födde Thilde till världen.
Varje dag skattar jag mig lycklig som fått ynnesten att vara hennes mamma.
Hon berikar mitt liv, hon fyller det med mening och glädje!
Att vara förälder är ingenting att ta för givet, det är något man ska förtjäna att vara.
Föräldraskapet är inte för alla, det är för de som ger av sig själva, sin kunskap och kärlek utan att förvänta sig något tillbaks. Det är för de som med glädje tar hand om sitt sjuka barn och tröstar det när hon är ledsen. Det är för de som engagerar sig, sätter gränser. De som visar på vilka alternativ som finns och vilka konsekvenser de ger men som ändå låter barnen prova sin egna väg.
Ett barn ska aldrig behöva vara utan kärlek och trygghet och om någon frågar min tös vet jag att hon skulle svara att hon älskar mig, känner sig älskad och trygg hos mig. Ett bättre betyg går inte att få i min värld!

Grattis min älskade dotter på din dag!


Nu är den äntligen på plats

Nu står den där,
som ett monument över min systers liv och död.
Något slutgiltigt,
något som alltid kommer finnas kvar.
Den är vacker men ändå enkel,
så som jag är säker på att Sonia hade velat ha den.
Nu känns graven mer som hennes,
en plats för eftertanke och reflektion.


Stress

När allt blir för mycket.
När kroppen protesterar,
skriker - snälla, ta det lugnt.
Lyssnar du då?
Jag gör det inte,
jag kör vidare,
gasar hårdare,
fortare framåt.

Broms, finns det?


Ibland kan ett hjärta gå i tusen bitar om och om igen!

Att rättivsan är sällsynt här i världen har jag fått erfara genom förlusten av så väl min älskade farbror som min älskade syster då cancern tog dem båda från oss. Detta är jag medveten om varje dag, något jag håller på att lära mig leva med men något jag förmodligen aldrig till fullo kommer kunna acceptera. Min lilla syster som jag gråter över, som jag skrattar till minnet av, som jag är arg på men som jag mer än allt önskar fanns kvar hos mig. Mitt hjärta går sönder varje dag av saknaden men det helas också av kärlken.

Här om dagen fick jag så beskedet, det ofattbara och grymma beskedet att min vän K förlorat sin son, enbart fem dagar gammal. Han föddes med en kromosomrubbning som heter Edwards syndrom och vad jag förstår är döden oundviklig. Denna goda människa, denna fina mor, denna kärleksfulla individ förlorade sin son lika hastigt som hon fick känna hans hjärta slå. Vari finns rättivsan i att låta en mamma föda ett barn, uppleva den enorma kärleken för att i nästa stund bli berövad den och lämnas kvar med tomheten? Mitt hjärta gick i tusen - igen! Allt detta orättivisa och jävliga till trots vet jag att K är en kämpe och en positiv individ som med hjälp av sin man, sin son, sin familj och sina vänner kommer klara detta. All min kärlek, värme och styrka till dem alla!

Ingen bör lägga sin nedslagen av dagen varför jag säger att idag har varit en bra dag, en dag som nu är på väg mot sitt slut. Ta med leendet till sängs och dröm vackra drömmar!


Sommar i P1 - rösta på Christer!

Hjälp min vän Christer att bli lyssnarnas sommarvärd i Sveriges radio P1 den 15 juli, rösta på http://www.sr.se/sommar
Christer är en av de människor som jag fullkommligt avgudar och att lyssna när han talar är som poesi i mina öron. Få saker skulle göra mig gladare nu än att få veta att han vinner omröstningen.

 Ni har inget val - rösta så vi alla får ynnesten att njuta av lite trevligt filosofiskt sommarprat!


RSS 2.0